Welkom bij de Malpiesche Bergen

- Afvalcontainer
- EHBO
- Caravans, vouwwagens of campers
- Doktersposten, tandartsen, apotheken en ziekenhuizen
- Religie
- Hike
- Fietspaden
- Wandelpaden
- VVV Informatie
- Leenmaterialen
- Middenstand
- Varen op de dommel

Water
De terreinen 2/4 hebben een eigen leidingwater tappunt.
Terreinen 5/8 zijn voorlopig aangewezen op een pomp, voor drinkwater  kunnen de tappunten van 1-3 gebruikt worden, liggend op 15 minuten loopafstand.

Toiletten, washokken en douches
Er zijn geen toiletten op de kampeerterreinen net zo min als douches of andere wasgelegenheden. Ouderwetse latrines mogen gegraven worden, bij aankomst krijg je een plaats aangewezen om een latrine geul te graven en een hudotent of toilettent erom heen te zetten. Vergeet niet een pionierschepje mee te nemen om op gepaste momenten het zand weer in de hudo te gooien. Je kunt ook gebruik maken van een po-stoel boven de geul of een toiletemmer en die legen in de geul. In geen geval mogen er chemicaliën aan te pas komen.

Meegebrachte douche voorzieningen mogen niet permanent aangesloten worden op het leidingwaternet. Je bent aangewezen op wasbakjes. Het is handig om ieder zijn eigen wasbakje mee te laten nemen. Voor voldoende privacy is het aan te bevelen om een wasgelegenheid te creëren d.m.v. een extra (toilet)tent of zeildoek.

Telefoon
De kampstaf beschikt in het hoogseizoen over een mobiele telefoon. Telefoonnummer wordt voor het seizoen bekend gemaakt.

Afvalcontainers
Bij locatie 2/4 (teutenheuvels) bevindt zich een vuilcontainer van mei tot en met september, bij locatie 5/8 Kempenland is alleen een container gedurende de bezette zomerweken aanwezig.

EHBO
Iedere groep is verplicht om zijn eigen EHBO kist mee te nemen. De kampstaf beschikt ook over een EHBO kist. In noodgevallen mag iedereen gebruik maken van deze materialen. Ook beschikt de kampstaf over een tekenpincet en een eenvoudige oogdouche.
Tijdens het hoogseizoen zijn er ook EHBO kisten aanwezig in de servicetenten op Kemperland en de Teutenheuvels

Caravans,vouwwagens of campers
Deze zijn niet toegestaan op het Scouting Labelterrein. Mochten er deelnemers in uw groep zijn die toch gebruik moeten maken van de caravan, camper of vouwwagen, dan kunnen deze deelnemers terecht op het kampeerterrein Camping de Kapel, Kapellerpad , 5556 WE Borkel en Schaft. Tel: 06-51472465, gelegen naast terrein T2. Reserveren aanbevolen.

Doktersposten,tandartsen, apotheken en ziekenhuizen
In het weekend en s’avonds is de huisarts via de dokterspost te bereiken. Adressen van artsen, tandartsen en apotheken zie: gezondheidszorg

Religie
Borkel en Schaft heeft een Rooms Katholieke kerk. Andere kerkgenootschappen zijn in Bergeijk of Valkenswaard. Zie verder: religie

Hike
Een overnachting hike is mogelijk op het Scouting labelterrein “Achter het Heezerenbosch” op ongeveer 16 km loopafstand. www.heezerenbosch.scouting.nl
De tocht voert door prachtige bossen en heide en kruist slechts op enkele plaatsen drukker verkeer.
De hike beschrijving is te zien en af te drukken via deze link
Het overzicht van de route is gegeven op de kaart achter deze link.
We adviseren de aanschaf van 2 stafkaarten voor deze hike nl:
57B Bergeijk en 57E Leende. Het terrein in Heeze is  op stafkaart 51G Eindhoven te vinden
Tijdens de zomerkampweken zijn aan de overnachting op het andere terrein geen extra kosten verbonden.
Maak een reservering bij het terrein het Achter het Heezerenbosch en geef aan dat je in Borkel en Schaft kampeert.
Meldt de hike ook aan bij de kampstaf, deze neemt contact op met de kampstaf in “Achter het Heezerenbosch”.

Nieuw!! Een tweedaagse hike over het Plateau en de Malpie, met overnachtingen. Dagtochten zijn ook mogelijk
Dit met behulp van GPS coordinaten.

Ook zijn overnachtingen mogelijk (niet gratis) op het Belgische VVKSM terrein "De Winner" in Overpelt, eveneens op 18 kilometer afstand.
We bieden een prachtige fietshike aan door Belgie, dagafstanden 43 en 31 kilometer. De routeomschrijving is hier te vinden.
Voor inlichtingen: winner@hopper.be, winner@scoutsengidsenvlaanderen.be of tel.: 003211-640186

Fietspaden.
De Brabantse Kempen heeft een fietsknooppuntennet. Een fietsroute netwerk bestaat uit een aantal genummerde knooppunten. Je kunt een fietsroute zelf samenstellen door de bordjes te volgen van genummerd knooppunt naar een ander knooppunt. www.fietsenindekempen.nl

Wandelpaden
Rondom het kampterrein zijn uitstekende wandelpaden in diverse richtingen. Ook in de nabijgelegen natuurgebieden zijn prachtige wandelingen te maken. De hasselvenroute heeft een startpunt voor 8 en 20 km in Borkel en Schaft.
www.wandelenindekempen.nl
Deze route sluit weer aan op de LAW Streek route het Brabants Vennenpad.
www.wandelnet.nl

Wandelroutenetwerk kaarten van Bergeijk en Valkenswaard liggen ter inzage bij de kampstaf.

VVV informatie
Er zijn allerlei activiteiten in de buurt en regio.
De kampstaf beschikt in het hoogseizoen over VVV informatie
Zie: recreatie

Leenmaterialen
De kampstaf beschikt over VVV informatie, plattegronden van Bergeyk en
Valkenswaard, topografische kaarten, fietskaarten, transportkarren en
gereedschappen.

Lege oliedrums, hout en touw zijn beschikbaar voor vlotbouwen en varen op de Dommel.

GPS apparatuur op aanvraag beschikbaar
.

Middenstand.
In Borkel en Schaft is geen uitgebreide middenstand. Wel een boerderijwinkel en een benzine station met een beperkt assortiment. Voor de dagelijkse boodschappen en winkelen ben je aangewezen op Bergeijk of Valkenswaaard. Zie: middenstand.

Varen op de Dommel
Hiervoor is geen vergunning vereist.

Laatste wijziging: 2011/06/21 - © Scouting Labelterrein Malpiesche Bergen
Boven Terug Afdrukvoorbeeld